We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Miten olen pärjännyt omilla junnuilla

Jatko-osa artikkelille "Miten siirryin pelaamaan omilla kasvateilla". Kerron haasteista omilla junnuilla pelatessa, saavutuksista ja uusista opeista kolmannelle treenisyklille.

Tämä on jatko-osa artikkelille (20095) "Miten siirryin pelaamaan omilla kasvateilla". Kaudella 57 aloin panostaa omien junnujen treenaamisen, ja viimein kaudella 66 kokoonpano koostui täysin omista kasvateista. Ensimmäisen artikkelin kirjoitin 11 kauden treenisyklin ollessa lopuillaan. Nyt kun toinen treenisykli on lähestymässä loppua ja projektin aloittanut Juha Sui (395754155) on jo lähes 39-vuotias, on aika kirjoittaa, miten toinen treenisykli on mennyt.

Toinen treenisykli alkoi edellisen tapaan laituritreenistä. Päätin edelleen noudattaa treenijärjestystä laituri, pelinrakennus, syöttäminen, puolustus ja erikoistilanteet. Pelinrakennuksen ympärille kuitenkin lisäsin maalintekotreeniä yhteensä kauden verran. Myös puolustustreeniä päätin lisätä kauden verran, syöttötreeniä taas vähensin. Myös muita päätaitotreenejä lisäsin joitakin viikkoja. Täten toisen treenisyklin kestoksi muotoutui 13 kautta eli 2 kautta pidempi kuin aikaisempi.

En pysty jokaisella kaudella taistelemaan kärkipaikoista, vaan treenistä toiseen siirtymiset määrittelevät huomattavasti kauden tavoitteita. Päätaitotreenin viimeisellä kaudella pystyn saamaan vahvan joukkueen, jolla toivottavasti pystyn taistelemaan lohkon kärkisijoista. Haastavinta sarjamenestykselle on päätaitotreenin ensimmäinen kausi, erityisesti siirtyminen laituritreenistä pelinrakennukseen. Esimerkiksi siirtyessäni pelinrakennustreeniin joukkueestani löytyi laadukkaita keskikenttäpelaajia, mutta heitä ei voinut peluuttaa keskikentällä, koska nuo paikat piti antaa treenattaville pelaajille. Tämän takia kauden alussa keskikenttäpelaajien pelinrakennus oli parhaimmillaan hyvä ja piti vielä pärjätä IV-divisioonassa. Kauden puolivälin jälkeen Capitanon avauskokoonpanossa viilettikin tuolloin 17-vuotias keskikenttäpelaaja Henri Pentinlehto (436912627), kun hänen pelinrakennustaitonsa oli kehittynyt joukkueen parhaimmaksi. Tuon kaudella lopuksi putosin takaisin V-divisioonaan. Parin kauden päästä nousin takaisin IV-divisioonaan ja edessä oli piakkoin haastava siirtyminen puolustustreeniin, mutta pystyin silti säilyttämään sarjapaikan sijoittumalla neljän parhaan joukkoon.

Toisella treenisyklillä olen pystynyt treenaamaan pelaajiani paremmiksi kuin ensimmäisellä kerralla. Jos aikaisemmin sain avauskokoonpanoon vain 3 pelaajaa, joilla TSI on yli 100k, nyt tulen saamaan avaukseen 8 pelaajaa, joilla TSI on yli 100k. Ensimmäisessä syklissä treenasin kahta pelaajaa, jotka jäivät vain täytemiehiksi, koska suunnitelma treenattaviin pelaajiin muuttui kesken kaiken. Toisen treenisyklin loppupuolella aloin panostaa akatemiassa maalintekoon, mikä mahdollistaa myös kaukolaukauksien lisäämisen taktiikkavalikoimaan. Huomasin myös, että edelleen joukkueen hyökkäys jää liian heikoksi, minkä takia aion lisätä entisestään maalintekotreeniä kolmannelle syklille. Tällä hetkellä joukkueessani on nimittäin ainoastaan yksi hyökkääjä, joka täyttää saappaat ainoastaan laitaa tukiessa.

Monikautisen omilla junnuilla pelaamisen jälkeen minulla on selkeänä tavoitteena nousta kolmoseen. Olen rakentanut joukkueen, joka pystyy yllättämään taktisella valinnalla, mutta ei ole erikoistunut mihinkään taktiikkaan. Tulevaisuudessa onkin syytä miettiä, kannattaisiko treenata enemmän vain tiettyä taktiikkaa silmällä pitäen.

2021-01-09 21:38:22, 3351 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=22032]

 
Server 071