We use cookies - they help us provide you with a better online experience.
By using our website you accept that we may store and access cookies on your device.

Interviu cu dannyme87

Sunt bucuros să vă ofer astăzi spre citire, un interviu cu omul care a condus Naționala Moldovei în ultimile 4 mandate, iar în cele din urmă a reușit o performanță admirabilă, de care vom fi încă mult timp bucuroși și mîndri. A obținut cea mai bună clasare pentru NT Moldova la un Campionat Mondial. Clasarea pe locul 7 este un scor formidabil pentru o țară ca a noastră și n-a fost posibilă fără cîțiva ani dedicați monitorizării de jucători, tuturor meciurilor de vineri seara și apoi faza finală unde am întîlnit țări cu mii de utilizatori activi.
Îl salut pe dannyme87 (8030717), invitîndu-l la o discuție despre activitatea sa în acest joc.
_._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._ _._._._._._._.

Despre tine:

Spune-ne ceva despre tine ce consideri relevant.
Mă numesc Daniel, am 32 de ani și locuiesc în București, unde am rămas după terminarea studiilor. Sunt căsatorit de vreo 5 ani, timp în care am reușit să fac doi copii. :) Ca profesie sunt inginer în telecomunicații și sunt angajat al unei multinaționale din domeniu.

Ești un împătimit al fotbalului?
Îmi place fotbalul și tot ce ține de el. Îmi place să merg pe stadion, îmi place să urmăresc la TV, sau să îl joc. Urmăresc în special UCL, sau meciuri importante din campionatele de top ale Europei.

Te mai pricepi și la altceva, nu doar la hattrick?
Nu mă consider un jucător foarte bun de HT, ca drept dovadă nu am reușit să cîștig ceva notabil în toți acești ani. Deci, cel puțin teoretic, ar trebui să mă pricep mai bine la mai multe lucruri, dar dacă mă gândesc acum îmi vin în minte doar spălatul vaselor și băutul berii. (:))

Soția ta știe de jucăriile tale? Cum vede ea acești fotbaliști imaginari? :)
De știut știe, bineînțeles. Nu pot să zic că e încîntată de idee, cumva îi este greu să înțeleagă că un joc online mă poate face să fiu atît de implicat și să am astfel de trăiri, dar probabil cumva s-a obișnuit cu gîndul, atît timp cît reușesc să păstrez un echilibru care să nu ne afecteze viața de familie. În weekend încerc să mă conectez cît mai puțin, iar în afară de HT nu știu să am alte “vicii”.

În ce perioadă a vieții și cum ai început să joci hattrick?
Prima oară am auzit de HT în primul an de facultate, prin 2008. Aveam cîțiva colegi care jucau și m-au făcut curios, astfel că am aplicat și eu pentru echipă. Recunosc că nu m-a atras prea tare în prima fază, cîțiva ani am jucat din inerție, fără să citesc manualul sau să încerc să înțeleg mai bine jocul. Cîțiva ani mai târziu am descoperit forumul și lucrurile s-au schimbat.

Despre Hattrick:

Cîte ore pe săptămînă petreci în joc?
Mi-e greu să estimez, dar petrec destul de mult timp, în special de pe telefon. Sunt mai tot timpul conectat, dar chiar și atunci cînd nu sunt pe aplicație, dedic mult timp jocului în special pe whatsapp, unde fac parte din mai multe grupuri, unele mai active, altele mai puțin.

Te-a îndrumat cineva la început sau cum ai învățat HT?
Am primit cîteva sfaturi de bază la început, de la colegii care m-au îndrumat către joc, dar nimic spectaculos, nici ei nu erau la un nivel ridicat. Am învățat căutînd tot timpul informații utile pe forum, în articole, editoriale.

În ce fază este echipa personală?
Cu echipa am promovat sezonul ăsta în IV, cei 6 antrenabili (4 IM, o extremă și un CD/CDO) și urmăresc să câștig un trofeu important în România. Am terminat cu apărarea și în mare parte cu antrenamentul de atac, iar de cîteva săptămîni am revenit pe construcție și intenționez să o antrenez exclusiv în următoarele două sezoane, după care vom alterna construcția cu pasele și voi încerca pe cît posibil să completez lotul.

De ce nu ai nici o cupă? Ce te-a ținut pe loc cu echipa de club?
Deși am echipa din 2008, am ajuns o singură dată în diviziile superioare, cu singura generație competitivă pe care am avut-o. Cînd am început să înțeleg cît de cît jocul și să urc în nivelul de serii, nu am avut un plan pus la punct. Antrenam, vindeam și permanent îmi cumpăram jucători mai buni. Am reușit în cele din urmă în sezonul 46 promovarea în II.1, într-un moment în care echipa era destul de bătrînă, fără mare forță, dar și fără finanțe. Seria era și cea mai tare din II în momentul ăla, în cele două sezoane cît am stat, am fost coleg de serie cu useri foarte valoroși precum maryusika ( 9674615), Naiba ( 10941887), valyfl (79512), indy- (1966066), miezul (8341747) și alții. După cele două sezoane am început reconstrucția, în jurul unor fundași, antrenînd și pentru GG-ul lui Magherusan (12107464), doi dintre ei (Virgiliu Gărgăun (413707698) și Özün Parsbay (413705751)) fiind jucători de bază în mandatele mele de la NT. Dar am fost nevoit să renunț la acest plan cînd jucătorii au ajuns la 25 de ani, pentru că am avut șansa să primesc în academie 3 super jucători, cu specialități utile și vîrste apropiate, așa că am început o nouă reconstrucție, iar acum acești jucători au 24 de ani.

Care sunt obiective pe care le țintești în HT?
Ca și obiective, pe lîngă cel cu echipa de club menționat mai sus, îmi doresc să termin cu bine cele două proiecte în care sunt implicat ca și monitor. Cel din Moldova unde încă monitorizez toți jucătorii care au astăzi peste 26 de ani, iar în România sunt implicat in proiectul Centenar, unde monitorizez fundașii laterali și fundașii de CA.

Cum pregătești un meci și cum mai exact îți analizezi adversarii?
Nu am vreun specific anume în pregătirea meciurilor. Prima oară analizez lotul advers, încerc să-mi fac o idee despre cum joacă antrenorul lor în situații similare, conturez 2-3 formații probabile ale lor și le estimez ratingurile. După asta aleg 2-3 formații ale noastre care să ne dea cele mai bune șanse, iar după update-ul de forme și vreme încerc să aleg așezarea cea mai buna, în funcție de cea mai probabilă așezare a lor.

La echipa personală ce ar fi diferit?
La echipa de club e mai ușor de analizat lotul adversarului și mai ușor de intuit ce va juca, din moment ce are în echipă doar 11-16 jucători ce pot fi aliniați în primul 11, în schimb apare Man Markingul, care îți mai dă un pic de gîndit.

Totuși, la NT, e puțin diferit, cum ai ajuns să înțelegi aceste chestii?
Nu aș zice neapărat că e diferit, motorul e același, iar principiile de bază sunt aceleași. Sunt cîteva aspecte diferite care mi-au stîrnit interesul din momentul în care am luat microbul naționalelor, am încercat să învăț cît mai multe de pe forum, din anumite discuții, iar cînd a venit momentul, am avut șansa să aplic ce cunosc.

Cum trăiești meciurile?
Adevărul este că trăiesc foarte intens meciurile importante, iar ca idee nu mai pot să trăiesc în RL un meci la o așa intensitate. De multe ori, după un meci important, îmi ia și câte 3-4 ore ca să adorm. Așa am pățit după jocul cu Olanda din G3, dimineața trebuia să plecăm la mare, așă că am reușit să dorm doar vreo 2 ore.

Ce crezi că îți oferă HT, în afară de un loc de retragere?
Pentru mine HT este în primul rînd despre interacțiunea dintre useri, am cunoscut mulți oameni de-a lungul timpului și mi-am făcut prieteni în joc. După cum spuneam și mai sus, trăiesc intens meciurile, iar aceste trăiri reprezintă un alt aspect plăcut pentru mine. De asemenea, îmi plac proiectele pe termen lung, sau îmi place să văd cum cresc jucătorii.

Te-a făcut experiența NT, un manager mai bun?
Cu siguranță experiența de la națională m-a făcut un manager mai bun. Asta pentru că am jucat foarte multe meciuri cu miză, sau meciuri împotriva unor antrenori foarte valoroși, am înțeles (sau cel puțin așa-mi place să cred) de-a lungul celor 4 mandate mai bine cum funcționează motorul și m-am apropiat în această perioada de oameni foarte buni, de la care am învățat foarte multe.

Le spui managerilor un lucru important, fără de care nu poți avea succes în joc?
Trebuie în primul rînd să stăpînești regulile jocului, citind manualul, să-nțelegi cum funcționează motorul și partea financiară a jocului, să ai multă răbdare și să fii tot timpul la curent cu modificările.

Ce schimbare ai vrea să vezi cel mai mult la HT?
Mi-ar plăcea să fie crescută limita lichidităților (atît cea fără director financiar, cît și cea cu director), să se umble puțin la motor pe partea de repartiție a ocaziilor, meciurile de baraj să fie jucate pe teren neutru și mi s-ar mai părea o idee bună să fie crescut premiul primit de golgheter.

Despre Naționale și experiența NT Moldova:

Ce se schimbă pentru utilizatori odată cu implementarea noului sistem NT?
Pentru cei care antrenează pentru NT nu văd să se schimbe prea mult lucrurile. Poate jucătorii din țările mici își vor mai pierde din valoare, din moment ce punctele de experiență au fost reduse pentru primele faze ale competiției, în comparație cu fazele superioare, iar numărul meciurilor de la mondial este mai mare, dar asta va rămâne de văzut.

Dar pentru antrenorii NT?
Pentru antrenorii NT schimbările sunt majore. Pe lîngă faptul că aproape tot formatul este schimbat, meciurile sunt mai multe, ritmul va fi unul mai alert, cel puțin în al doilea sezon, se modifică partea cu experiența pe așezări, mai multe reseturi de Team Spirit.

Care au fost obiectivele cînd ai fost ales antrenor?
În primul mandat obiectivul a fost de a forma o echipă puternică pentru cel de-al doilea mandat, dar și de a încerca o calificare la mondial. Pentru campionatul mondial din Camerun obiectivul personal a fost G4, adică să bat performanța de la U20. La medalie nu prea m-am gîndit deloc pîna prin G3.

Unde vedeai Moldova înainte de calificări?
Înainte de calificari mă gîndeam doar cum să ajungem la mondial, aveam probabil un lot de primele 32 din lume.

Care a fost cel mai dificil lucru pe care l-ai avut de înfruntat la CM?
La mondial am avut mari probleme cu formele mijlocașilor în G2, dar și cu formele și accidentările extremelor începand cu G3.

Cel mai ușor sau norocos meci?
Cel mai norocos meci a fost probabil cel cu Olanda (663506162) din G3, dar am mai avut ceva noroc cînd am bătut la scor Uruguay (657140517), Canada (657140522), sau Italia (658860843) în meciuri destul de echilibrate.

Care a fost punctul forte al lotului pe care l-ai avut la îndemînă?
Nu pot să zic că am excelat neapărat în vreun compartiment, în schimb am fost acoperiți cam pe toate posturile, avînd cam 50 de jucători în lotul extins. Un aspect la care am fost mai tot timpul peste adversari a fost TPE-ul (n.r. Total Players Experience).

Ce a lipsit în Turul IV ca să putem să mergem mai departe?
În G4 am avut noroc la tragerea la sorți, în schimb ne-a lipsit șansa în cele 3 meciuri. Am avut o abordare corectă, atît ca atitudine și managementul TS-ului, dar și ca tactică aleasă. Se mai puteau crește ușor șansele pentru meciul cu Estonia, văzînd exact ce au jucat, dar vorbim de doar cîteva procente. Probabil acesta va rămîne pentru mult timp cel mai urît meci al meu în HT. :)

Ai simțit vreodată o presiune din partea comunității moldovenești?
Sincer, nu prea am simțit presiune din partea comunității la acest turneu, nici măcar după primele 3 etape din calificări, cînd aveam doar 2 puncte. Cu adevărat am simțit o presiune mare în primul meu mandat la U20.

Cînd crezi că poate Moldova să obțină un loc pe podium?
De ce nu chiar acum cu Marius la butoane, sau cînd va ajunge GG-ul lui Latic_ la maturitate.

Un sfat pentru viitorii selecționeri?!
Îi sfătuiesc să cîștige măcar ei o medalie pentru Moldova și pentru comunitate! :)
Iar acum la modul serios, sfatul meu ar fi să nu-și piardă încrederea în momentele dificile, sau după o serie nereușită de rezultate, să nu-și schimbe gîndirea despre joc în acele momente, sau pe parcursul unei campanii și să încerce să aducă comunitatea cît mai aproape de fenomenul naționalelor.

2020-10-23 19:28:36, 309 views

Link directly to this article (HT-ML, for the forum): [ArticleID=21898]

 
Server 071